sunnuntai 2. elokuuta 2015

Mietteitä tulevasta joulusta

Nyt jotenkin ajatus on pyörinyt vain tulevan joulun ympärillä, joten kirjoittelen nyt sitten siitä. Joulun yleensä määrittää meillä se kuinka minä olen töissä, yleensä olen osan töissä ja osan vapaalla.

Perus joulun viettoon meillä kuuluu, että käymme yhtenä päivänä (yleensä aattona) syömässä anoppilassa, jossa käy sitten joulupukki ja jakaa osan lahjoista. Kotona tontut ovat tuoneet sitten lisää joululahjoja kuusen alle.

Toisena joulupäivänä meillä järjestetään joulu ruokailu,  jossa kummankin vanhemmat ja sisarukset perheineen tulevat meille syömään. Yhteensä tulee yli 50 henkeä syömään. Siihen kiteytyy joulu kun kaikki ovat yhdessä.

Joulupuuhat aloitan yleensä joskus pikkuhiljaa syyskuun loppupuolella, mutta luulen että nyt alottelen niitä aiemmin, sillä haluan nyt siivota perusteellisemmin ja se käy hitaasti, kun tarkoitus ei ole asiasta hermolla. Joulukoristeet aloitan yleensä marraskuun puolessa välissä. Aloittelen yleensä verhojen vaihdolla ja valojen laitonta ikkunaan ja pikku hiljaa lisään koristeita sillai kuin hyvältä tuntuu. Kuusi kasataan viimeiseksi parhaalle paikalle.

Kortit Askartelen yleensä tässä syksyn päälle, samoin jos annan jotain itsetekemää lahjaksi. Joululahjat yleensä käyn ostamassa kaikki yhdellä kertaa joulukuun alussa. Eipä tarvi sitten niitäkään enään miettiä.

Leipominen ja ruokien valmistaminen jää yleensä joulukuuhun. Kaikkea yleensä tulee paljon tehtyä, joten syömistä on moniksi päiviksi. Yleensä tulee tehtyä tuttuja jo monta vuotta tarjolla olleita ruokia, mutta joka vuosi olen myös jotain ùutta halunnut tuoda pöytään.

Näistä kaikista tulee varmasti vielä  lisää juttua myöhemmin.